sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Frakin hankinta

Senioreilla D -luokka on ensimmäinen jossa saa käyttää vakiotansseissa frakkia. Musta villatakkikin käy suomalaisten sääntöjen mukaan, mutta kansainväliset säännöt hyväksyvät vain frakin. Frakin hankintaa aloin miettimään kesällä, koska nousu D:hen oli kaikella todennäköisyydellä tulossa syksyllä. Koska vielä olimme vaimoni kanssa kesällä matkustamassa Shanghaihin, niin päätin tutkailla mahdollisuutta teettää frakki siellä.

Keväällä lähetin sähköpostia Kiinan tanssiurheiluliittoon, josta sain ystävällisenä vastauksena erään 10-tanssin mestarin (kutsumanimeltään Jean) sähköpostiosoitteen Shanghaihin. Jean kirjoitti, että auttaisi meitä mielellään räätälin löytämisessä. Kun sitten olimme perillä Shanghaissä, niin Jean toimitti hotelliimme osoitteen, josta räätäli löytyisi.

Tiistai-aamuna hyppäsimme taksiin, joka kuljetti meidät lapun osoitteeseen. Paikka oli useiden kerrostalojen muodostama suuri piha-alue, emmekä heti löytäneet oikeaa taloa. Kyseltyämme ja lappua näytettyämme meidät lopulta opastettiin oikean oven taakse. Siellä olikin hieno ateljee, ja vaatetelineillä roikkui erilaisia tanssivaatteita.


Vähäisellä englanninkielellä ja viittomalla tuli selväksi, että halusin teettää frakin. Sehän toki onnistui. Minusta otettiin lukematon määrä mittoja ja sovitin joitakin valmiita takkeja. Sitten räätäli kertoi, että perjantaina voisimme tulla sovitukseen. Sovitustilanteessa frakki oli jo melkein valmis - viimeisiä pieniä muutoksia vielä tehtiin. Minullahan ei ollut kunnon tanssikenkiä matkassa mukana - siksipä sandaalit toimivat sovituskenkinä! Lauantaina haimme frakin kaikkine lisukkeineen ja matkustin tyytyväisenä takaisin kotiin. Syksy, uudet kilpailut ja uusi luokka, tervetuloa!