torstaina, syyskuuta 28, 2006

Poikia tanssiharrastuksen pariin

Meidän perheen tytöistä kolme on mukana seuramme lasten alkeis- ja jatkokurssilla. Aluksi harrastus lähti siitä, että tytöt menivät mukaan BailatinoKids-ryhmään, mutta ohjaajien puutteen vuoksi ryhmä loppui kesken kauden. Siinä vaiheessa tytöt sitten menivät mukaan kilpatanssiryhmään. Tanssiminen siellä kuuluu olevan hauskaa ja paljon tytöt ovat oppineetkin. Ongelmana on se, että ryhmässä ei ole tarpeeksi poikia. Mistä siis poikia tanssikavaljeereiksi?

Syksyllä jaoimme kouluille ilmoituksia, joilla kutsuttiin erityisesti poikia mukaan seuran esittelytilaisuuteen ja alkeiskursseille. Lappuja lähti kouluille noin 250. Sen lisäksi mainoksia oli kauppojen ilmoitustauluilla ja kirjastossa. Saldona oli pari kiinnostunutta uutta poikaa, joista vain toinen on aktiivisesti käynyt ryhmässä.

Aikuisten alkeisryhmään sen sijaan saatiin paljon uusia pareja ja se on hienoa!

Olisi hienoa, jos joku tietäisi, miten pojat saadaan innostumaan tanssiharrastuksesta. Oulun seudulla tämä kuulemma ei ole ollut mikään ongelma - ja sieltähän on tullut paljon hyviä tanssijoita, kuten viime kevään Tanssii tähtien kanssa -sarja näytti.

Olisi muuten luullut, että Tanssii tähtien kanssa olisi houkuttanut enemmänkin uusia harrastajia lajin pariin. Emme ehkä osanneet ihan oiken hyödyntää tv-ohjelman mainosarvoa. Huhuna kuuluu kerrottavan, että sarja toistuisi ensi keväänä, joten otetaan silloin tilaisuudesta vaari.